Welkom bij Bakboorð 



Hey! wij zijn Bjørn & Nathalie van Bakboorð, 

een ambachtelijke microbakkerij

in het monumentale Felix Pakhuis,

op een steenworp van het MAS te Antwerpen.



Bij Bakboorð vind je authentiek desembrood

met een stevig kruim en een rijke smaak.




We gebruiken enkel de noodzakelijke

ingrediënten voor een eerlijk

en smaakvol brood: desem, water, zout

en biologische, steengemalen bloem.


Zuurdesem is niets meer of minder dan

een mix van bloem en water,

die spontaan gaat fermenteren door

wilde gisten en bacteriën die

zich in de bloem en in de lucht bevinden.

Hetzelfde proces van spontane

fermentatie vind je ook nog

bij het maken van bier, wijn en kaas.


De belangrijkste troef van desembrood

is tijd. Het hele fermentatieproces

duurt minstens 36 uur,

waardoor het eindresultaat

meer smaak heeft en lichter verteerbaar is. 





We laten je graag kennis maken

met oude en minder bekende graansoorten 

zoals spelt, gerst en eenkoorn 

en trachten ons aanbod regelmatig te wijzigen. 


Voor ons gebak halen we onze inspiratie

in Scandinavië. Zo vind je bij ons

traditionele Deense tebirkes,

kaneel-, kardemom- en direktørsnegle.

Maar we zijn ook erg trots op

onze originele hartige rolls. 


Al onze producten worden ter plaatse gebakken, 

in ons klein maar gezellig atelier. 


Je kan op de hoogte blijven van ons assortiment 

via Facebook of Instagram


Steeds van harte welkom

om ons aanbod te ontdekken.